A Mexikói Huevos rancheros általában tükörtojással készül, ami egy népszerű reggeli, kukoricás tortillával, salsaval, és fekete babbal tálalva. Ez a Mexikói kolbászos rántotta egy érdekes variáció, könnyen elkészíthető, finom és tortilla tekercsbe is tölthető. Lehet csípős chorizot (vagy magyar kolbászt) is alkalmazni a recepthez. Tálaljuk egy egyszerű paradicsom és avokádó salátával hétvégi reggelire vagy bunch-ra! Vegetáriánus változathoz a kolbászt le lehet cserélni cukkinire.
Hozzávalók
- 75 g chorizo (csípős is lehet)
- ½ piros kaliforniai paprika
- 1 chili paprika (jalapeño vagy hasonló), opcionális
- 4 szál újhagyma
- 2 paradicsom
- 4 tojás, felverve
- 2 evőkanál apróra vágott koriander vagy petrezselyem
- 4 tortilla lap (kukoricás, ha lehet)
Elkészítés
- A chorizo-t, paprikát és a paradicsomot apró kockákra vágjuk. Vékonyan felszeleteljük az újhagymát és a chilit.
- Egy kis kanál olajat egy nagy, tapadásmentes serpenyőben felmelegítünk. Hozzáadjuk a chorizo-t és a paprikát, majd lassan, alacsony hőfokon, kisütjük a kolbászból a zsírt, miközben a paprika megpuhul.
- Hozzáadjuk a paradicsomot, a chilit és az újhagymát, lefedjük, majd körülbelül 5 percig pároljuk. Amikor a paradicsom puha, de nem mállós, hozzáadjuk a felvert tojásokat, és magasabb hőfokon, folyamatosan keverjük, hogy a rántotta ne égjen meg. Beleszórjuk az apróra vágott fűszernövényeket, átkeverjük.
- Amikor a tojás már nem folyékony de nem is száraz, lehúzzuk a serpenyőt a tűzhelyről.
- Közben a tortillákat egy palacsintasütőben átmelegítjük.
- A tortillákat tányérokra csúsztatjuk, majd a rántottával és a paradicsom salsával megtöltjük. Mexikói Salsa recept>>
- Melegen fogyasztjuk.
Kapcsolatos cikkek