Annyira könnyű házilag humuszt készíteni, mégis konyhakészen vásároljuk az élelmiszerboltokból vagy delikből! Példa erre ez a mentás zöldborsó humusz, amely sokkal ízletesebb és érdekesebb, mint bármelyik bolti verzió! Ráadásul néhány perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók
- 25 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 konzerv csicseriborsó (40 dkg), lecsepegtetve
- 2 evőkanál tahini paszta
- 1 maroknyi mentalevél, apróra vágva
- 1 marék metélőhagyma vagy bazsalikom, apróra vágva
Elkészítés
- A zöldborsót néhány percig forrásban lévő vízben balanszírozzuk, lecsepegetetjük, majd hideg vízzel leöblítjük. Egy maroknyit félreteszünk.
- A lecsepegtetett zöldborsót a többi hozzávalóval egy konyhai robotgépben pépessé eldolgozzuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megkostóljuk, és adunk még hozzá citromot vagy tahinit, ha szüksésges.
- A kész humuszt egy tálba átkanalazzuk, és a félretett borsóval és menta levelekkel díszítjük.
- Találás előtt olívaolajjal meglocsoljuk és megborsozzuk.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu