Ez a mentás burgonyasaláta csemegeuborkával tökéletes nyári grillezésre, partikra, kirándulásokra és piknikekre. Előre és könnyen elkészíthető, felhasználásig tároljuk a hűtőszekrényben. Én a tipukus angol Jersey Royal burgonyát alkalmaztam, de hasonló újburgonyával is el lehet készíteni.
Hozzávalók
- 50 dkg újburgonya (pl Jersey Royal)
- 1 marék friss menta
- 1 kis lilahagyma
- 3 db csemegeuborka (10dkg)
- 4 evőkanál vörösborecet
- Olívaolaj
Elkészítés
- A krumplikat alaposan átdörzsöljük – nem kell megpucolni!
- Megpucoljuk és vékonyan felszeleteljük a hagymát, a csemegeuborkát apró kockákra vágjuk.
- Felaprítjuk a menta leveleket, a szárakat megtartjuk.
- A krumplikat és a menta szárakat egy lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd adunk hozzá egy csipet sót. Felforraljuk, majd kb 10 percig, alacsony hőfokon, rotyogtatjuk.
- Amikor a krumplik puhák (de nem esnek szét!), lecsepegtetjük őket és hagyjuk kihűlni a szűrőben.
- Közben a hagymaszeleteket egy nagy tálaló edénybe szórjuk, ráöntjük az ecetet, és hagyjuk puholni.
- Amikor a burgonya kihűlt, a hagymához adjuk a csemegeuborkával és mentával együtt. Sózzuk, borsozzuk, majd ízlés szerint meglocsoljuk olívaolajjal. Alaposan, de óvatosan átkeverjük.
- Ha időnk engedi, tálalásig 15-30 percig pihentetjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu