A coleslaw saláta általában nyers káposztából készül. A következő verzió azonban blansírozott káposztát alkalmaz, így ideális azok számára, akik nem kedvelik a nyers zöldségeket. A meleg coleslaw saláta remek köret sültek, grillezett ételek mellé, elkészítése csupán 5 perc..
Hozzávalók
- 30 dkg fejes káposzta
- 1 ek fehérbor ecet
- 1 tk méz
- 3 ek görög vagy krémes joghurt
- 1 tk gyömbérpor
- 1 tk köménymag
- 1 tk dijoni mustár
- 2 ek aprított petrezselyem zöld
Elkészítés
- A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, hosszában kettévágjuk, majd vékony csíkokra felszeleteljük.
- Elkeverjük az ecetet, mézet, mustár, gyömbért és köménymagot.
- A káposzta csíkokat forró, sós vízzel leforrázzuk, 1 percig a forró vízben blansírozzuk, majd alaposan lecsurgatjuk.
- A káposztát egy nagy tálban elkeverjük az öntettel, megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Petrezselyem zölddel megszórjuk.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- A saláta ideális köret hamburger, steak és egyéb szaftmentes sültek mellé.
- Elkészíthető kelkáposztából is.
- A meleg coleslaw saláta egy érdekes verzió, kissé pikáns, így remekül feldob egy egyszerű grillezett hússzeletet vagy grill kolbászt.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu