Ez a meleg burgonya cukkini bab saláta előfőzött, maradék újburgonyából is összedobható, így mindössze 10-15 percet vesz igénybe az étel elkészítése. Tálalhatjuk vegán főételként (ropogós zöldsalátával) vagy köretként (különösen passzol steak-hez).
Hozzávalók
- 1 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kisebb cukkini
- 2 csésze főtt újburgonya, félbevágva
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk szárított oregánó
- Csipetnyi chili pehely
- 1 citrom leve
- ½ konzerv fekete bab
- 2 evőkanál apróra vágott koriander vagy petrezselyemlevél
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
- A cukkinit félholdok alakú darabokra vágjuk.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megdinszteljük a hagymát kb 5 percig, majd hozzáadjuk a fokhagymát, az oregánót és a cukkinit. Még 2 percig sütjük, majd hozzáadjuk a burgonyát és a chilipelyhet.
- Körülbelül 5-10 percig kevergetve sütjük, amíg a burgonya enyhén megpirul.
- Belekeverjük a paprikát, hozzáadjuk a citromlevet és a fekete babot. Sózzuk, borsozzuk.
- Egy percig keverjük, majd hozzáadjuk a friss fűszernövényeket és egyből tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu