A következő sült csirke recept garam masala fűszerrel készül, amely az indiai konyha egyik alap fűszerkeveréke. Elkészítése nagyon egyszerű, az eredmény pikáns, de abszolút nem csípős, így ideális családi ebédre, vacsorára.
Hozzávalók
- 6 db paszternák
- 3 ek olaj (vagy ghee vaj)
- 1 tk fekete hagyma mag (nigella mag)
- 1 tk római köménymag
- Kb 8 db csirke comb (alsó, felső) vagy 4 nagy csirkemell
- 1 tk garam masala por
- Maréknyi friss korianderlevél, aprítva
Elkészítés
- A paszternákot megpucoljuk, ha szükséges félbevágjuk őket. Forró, sós vízben 4 percig félig megfőzzük, lecsurgatjuk, majd egy tepsibe helyezzük őket. Leöntjük 2 ek olajjal majd megszórjuk a nigella maggal és a római köménnyel.
- A csirke darabokat megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a garam masala porral és lelocsoljuk a maradék olajjal.
- A zöldségekre helyezzük a csirke darabokat, kb 45 percig előmelegített sütőben, 200 fokon, aranysárgára sütjük. Közben egyszer megfordítjuk.
Tippek
- Tálaljuk párolt basmati rizzsel és naan kenyérrel. Ne felejtsük el a raita-t és chutney-t sem, továbbá szokás dhal-t is tálalni köretként. Indiai receptek>>
- A paszternákot helyettesíthetjük egyéb gumós zöldséggel, pl sárgarépa, cékla, karalábé.
- Nigella magot ázsiai boltokban lehet beszerezni, garam masala nagyobb szupermarketekban kapható az indiai részlegen.
- A masala sült csirke remekül passzol egy vendégváró indiai menübe, de ideális lehet egy családi ebédre, ha valami különleges (de nem extrém!) ízekkel szeretnénk meglepni a családot.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu