Ez a marokkói sült karfiol csicseriborsóval és paradicsommal készül. Finom, pikáns étel, amely kuszkusszal vagy rizzsel tálalva egy tartalmas vegán ebéd vagy vacsora lehet – de köretként is passzol grillezett vagy sült bárányhoz és csirkéhez.
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- ½ konzerv koktél paradicsom vagy egy marék friss koktél paradicsom, felezve
- 1 konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
- 1 evőkanál Harissa paszta
- 1 marék petrezselyem vagy mentalevél, apróra vágva
Elkészítés
- A sütőt 180 ° C-ra előmelegítjük. A karfiol leveleit óvatosan levágjuk, a zsengébbeket félretesszük.
- A karfiolt rózsákra törjük.
- A zsenge leveleket és a karfiol rózsákat egy tepsiben elrendezzük.
- Az olajat a fűszerekkel összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az olajkeveréket a karfiolra öntjük, és jól elkeverjük.
- 15 percig sütjük.
- Közben lecsöpögtetjük a csicseriborsót és elkeverjük a harissával.
- Kivesszük a tepsit a sütőből, és hozzáadjuk a harissás csicseriborsót és a paradicsomot. Jól elkeverjük, majd további 20 percig sütjük. Amikora karfiol puha, de nem pépes, akkor kész is van.
- Apróra vágott zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu