Házilag készített fagylalt sokkal egészségesebb és olcsóbb, mint a boltokban vagy fagyisnál árult termékek. Jégkrémet nagyon egyszerűen lehet készíteni, főleg ha van instant jégkrém gépünk. Az egyik legjobb gyümölcs ehhez a mangó, ami természetesen édes és textúrája miatt nem olvad ki túl gyorsan. Ez a mangós-zöldcitromos jégkrém felnőttek számára ajánlott, de naranccsal készítve gyerekeknek is ízlik. Az édesszájúak adhatnak hozzá több mézet! Fantasztikus csemege egy nyári grillezés végén vagy nyári estéken, hűsítőként!
Hozzávalók
- 1 közepes érett mangó
- 1 zöldcitrom (lime)
- Kb.3 evőkanál méz vagy agave szirup
Elkészítés
- A mangót meghámozzuk, húsát durván felaprítjuk, majd egy aprítógépbe tesszük a kifolyt levével együtt.
- Lereszeljük a zöldcitrom héját és kicsavarjuk a levét. Ezeket a mangóhoz adjuk, majd pürézzük. Ízlés szerint édesítjük- legyen meglehetősen édes, de maradjon kissé savanykás is!
- A pürét jégkrém formákba töltjük, beleszúrjuk a pálcikákat.
- Kb 3-4 órán keresztül fagyasztjuk vagy követjük a jégkrém-készítő készülék használati utasítását.
Kapcsolatos receptek