Ez a málnás-mandulás zabpehely szelet szuper egészséges – vegán, glutén- és cukormentes. Mégis édes és puha a banánnak, vaníliának és málnának köszönhetően. Én adtam hozzá némi fűszert, de ez nem muszáj, ha nem szereted a gyömbért vagy a fahéjat. Ezek a müzli szeletek tökéletesek reggelire és nassolni napközben.
Hozzávalók
- 2 nagy vagy 3 kisebb érett banán
- 2 evőkanál mandulavaj vagy növényi olaj
- 1 csésze hengerelt zabpehely (szükség esetén gluténmentes)
- 1 tk vanília esszencia
- ½ csésze mandulapehely
- ½ teáskanál őrölt gyömbér (elhagyható)
- ½ teáskanál fahéj (elhagyható)
- 1 evőkanál szárított málna (elhagyható)
- 1 csésze friss málna
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Egy sekély, kb. 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
- A banánt villával pépesítjük, majd belekeverjük a vanília esszenciát és a mandulavajat vagy olajat.
- Hozzáadjuk a zabpelyhet és a fűszereket (ha használjuk), és jól keverjük össze.
- Hozzáadjuk a málnát és jól összekeverjük, majd beleforgatjuk a szárított málnát és a mandulapelyhet.
- A keveréket az tepsibe kanalazzuk, majd egyenletesen elosztva.
- 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vagy négyzetekre vágjuk.
Kapcsolatos cikkek
- Zabpehely receptek
- Vegán sütik
- Glutén-mentes sütik
- Egészséges sütemények
- Mandulás sütik
- Müzliszeletek
Zest.hu