Az angol morzsa desszert („crumble”) nem hiába világhírű, hiszen nagyon egyszerűen és olcsón elkészíthető. Ez a vegán málnás és mandulás morzsa nagyon finom és még aránylag egészséges is – sőt, könnyen gluténmentes is lehet! Tökéletes desszert nyáron, (vegán) vanília fagylalttal vagy joghurttal tálalva.
Hozzávalók
- 15 dkg málna
- 6 evőkanál muscovado cukor
- 1 teáskanál vanília paszta vagy esszencia
- ½ csésze liszt (lehet gluténmentes is)
- 5 dkg tejmentes puha margarin, kockára vágva
- ½ csésze őrölt mandula
- ½ csésze zabpehely
- Kb 1 marék mandulapehely
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- A málnát egy tűzálló tepsibe vagy edénybe szórjuk. A cukor felét a tetejére szórjuk, majd leöntjük a vaníliával.
- Egy tálban a vajat a liszttel összemorzsáljuk. Amikor zsemlemorzsához hasonló szemcsés keveréket kapunk, hozzáadjuk a maradék cukrot, az őrölt mandulát és a zabpelyhet. Óvatosan összekeverjük. Ízlés szerint tehetünk bele egy-két csipetnyi fahéjat is.
- A málnát egyenletesen beborítjuk a morzsával, enyhén lenyomkodva a tetejét.
- Megszórjuk a mandulapehellyel.
- Kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Crumble receptek
- Zabpehely receptek
- Mandulás édességek
- Vegán édességek
- Gluténmentes édességek
- Gyümölcsös édességek
- Egészséges édességek
- Desszertek
Zest.hu