Érdemes a kamrában néhány halkonzervet tartani (szardínia, makréla, tonhal stb.), mert ezekből villámgyorsan tudunk ebédet-vacsorát varázsolni az asztalra. Példa erre ez a makrélás tészta, ami egy-két kiegészítő elemmel nagyon könnyen kiadós főétellé változtatható. Én csípős paradicsomszószban eltett makrélát alkalmaztam, de a jó a normál is. A recepthez gluténmentes tészta is alkalmazható.
Hozzávalók
- 20 dkg durum vagy glutén-mentes tészta
- 1 vöröshagyma
- ½ piros kaliforniai paprika
- 2 nagy marék bébi spenót
- ½ citrom leve
- 1 konzerv makréla (pikáns) paradicsomszószban (125 g)
- reszelt sajt (opcionális)
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük, majd leszűrjük, és fedő alatt melegen tartjuk.
- Közben a hagymát és a paprikát felaprítjuk.
- Egy serpenyőben felhevítünk egy kanál olajat, majd a hagymát a paprikával puhára pároljuk. Hozzáadjuk a spenótot és a citromlevet. Lefedjük, és 2 percig pároljuk, vagy amíg a spenót megfonnyad.
- Hozzáadjuk a halat a szósszal és átmelegítjük, miközben villával apró darabokra tördeljük.
- A tésztát összekeverjük a halas mártással, majd ízlés tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu