A lazacos krumplisaláta nagyon egyszerűen és előre elkészíthető, ugyanakkor változatosan felhasználható – piknikre, grill partira, gyors ebédre, vacsorára. Ráadásul nem csupán finom, de egészséges is.
Hozzávalók
- Fél kg újkrumpli
- 0.5 dl olívaolaj
- Fél citrom leve
- Kb 1 csokor újhagyma
- 1 maréknyi snidling
- 2 szelet lazac filé
- Vizitorma (opcionális)
Elkészítés
- A krumplikat átmossuk, egy szivacs durva oldalával átdörzsöljük (nem hámozzuk meg). Ha túl nagyok, félbevágjuk, ha nem, egészben megfőzzük sós vízben – ez kb 20 perc.
- Közben a snidlinget és az újhagymát felaprítjuk, elkeverjük egy üvegtálban az olajjal és citromlével. Sózzuk, borsozzuk.
- A főtt krumplit hideg víz alatt leöblítjük, falat nagyságú darabokra vágjuk. Egy tálaló edényben elkeverjük az öntet felével.
- A halat olajjal bedörzsöljük, sózzuk, borsozzuk. Forró serpenyőben vagy grill sütőt , mindkét oldalon 2-3 percig sütjük (először bőrrel lefelé sütjük!). 1-2 percig egy tányéron pihentetjük.
- A vizitormát a krumplisalátára szórjuk, majd a halat az ujjunkkal a természetes vonal mentén szeletekre szaggatjuk, a salátára szórjuk. A maradék öntettel lelocsoljuk.
Tippek
- Langyosan és hidegen is fogyasztható. Langyoson ideális főétel egy kímélős ebédre, vacsorára – hidegen ideális köret, party étel vagy piknik étel.
- A lazacot helyettesíthetjük pisztránggal. Fontos, hogy jó minőségű hallal dolgozzunk.
- A lazacos krumplisaláta ideális tavaszi, nyári saláta – remek családi, baráti összejövetelekre vagy egy egyszerű hétvégi családi ebédre. Remekül passzol egy egészséges étrendbe.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu