Hideg napokon ez a Krumplileves zellerrel és káposztával nagyon jól esik, nem csupán azért, mert meleg és laktató, de szuper egészséges is. Továbbá vegán, glutén-mentes, méregtelenítő, immunerősítő is. Akik számára tejtermék nem gond, tálalják egy-két kanálnyi görög joghurttal vagy tejföllel.
Hozzávalók
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ nagy zellergumó
- 50 dkg burgonya
- 1 liter zöldség alapleves
- 1 babérlevél
- 1 fej kelkáposzta vagy hegyes káposzta
- 1 evőkanál almaecet
Elkészítés
- Felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát.
- A káposztát legyaluljuk vagy vékonyan felszeleteljük. A burgonyát és a zellert megpucoljuk, majd kb 3 cm-es darabokra vágjuk.
- 1 evőkanál olívaolajat egy nagy lábasban felhevítünk, majd a fokhagymát és a hagymát kb. 5 percig megdinszteljük. Amikor puhák, hozzáadjuk a burgonyát és a zellert, és keverjük pár percig.
- Hozzáadjuk az alapelvest, felforraljuk és 20 percig alacsony láng felett főzzük. Hozzáadjuk a káposztát, és további 5 percig puhára főzzük.
- A babérlevelet eldobjuk, majd belekeverjük az almaecetet.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu