A következő krémsajtos tortácska muffin sütőformában készül, de valójában egy mini krémsajttortáról van szó. A receptet olyan gyümölccsel díszíthetjük, amivel gondoljuk vagy ami éppen van a konyhában. Nagyon egyszerűen elkészíthető, és remek tea, kávé kísérő..
Hozzávalók
- 20 dkg natúr krémsajt
- 5 dkg cukor
- 1 tojás
- 7 dkg darált mandula
- 0.5 dl görög joghurt
- 1 tk vaníliaesszencia
- Gyümölcs darabok, szeletek
- Juhar szirup
Elkészítés
- 6 muffin formát kivajazunk vagy papírkosárkákkal kibélelünk (szilikon muffinforma esetében erre nincs szükség).
- A krémsajtot és cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, mandulát, joghurtot és vaníliát. Simává keverjük.
- A tésztát a muffinformákba töltjük. Lefedjük gyümölcs darabokkal/szeletekkel, majd kevés juharsziruppal lelocsoljuk, elkenjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 percig világosbarnára sütjük. Rácson hűlni hagyjuk.
Tippek
- Fogyasszuk langyosan vagy lehűtve! Langyosan kávé mellé passzol inkább, hidegen tökéletesen kísér egy délutáni teát.
- A mini muffinformákban sütött verzió ideális parti, gyerekzsúr falat lehet!
- A gyümölcs lehet barack, nectarin, körte, alma, bogyósok – de egzotikus gyümölcsök is, mint pl. mangó, ananász, papaya, banán. Lehetőleg szezonális gyümölcsöt alkalmazzunk!
- A süti egy diétás verzió, de még egészségesebb úgy, ha a cukrot lecseréljük 3 ek mézre, juharszirupra vagy agavé szirupra.
- A krémsajtos tortácska glutén-mentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Továbbá gyümölcs nélkül low-carb étrendbe is passzol (de csakis agavé vagy juhar sziruppal készítve) .
Kapcsolatos tippek
Zest.hu