Ha valami gyors és egyszerű rágcsálnivalót szeretnénk összedobni egy bulira vagy italozás mellé, ezek a szuper egyszerű kobászos puffancs falatok nagy sikert arathatnak. A spanyol chorizo kolbász helyettesíthető magyar paprikás füstölt kolbásszal vagy olasz pepperonival is. Ideális piknikre, kirándulásokra is.
Hozzávalók
- 1 csomag szeletelt chorizo, pepperoni vagy paprikás kolbász
- 1 készre nyújtott leveles tészta (ez lehet tejmentes vagy gluténmentes verzió is)
- 2-3 evőkanál mediterrán paszta (például vörös pesto, tapenade, aszalt paradicsom paszta, pizzaszósz stb.)
- Bazsalikom levelek (opcionális)
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A leveles tésztát egy nagy vágódeszkán, a saját csomagolópapírján kiterítjük. Négyzetekre vágjuk, kicsit nagyobbra, mint a kolbász szeletek átmérője.
- Mindegyik közepére cseppentünk egy kis pasztát, amire enyhén rányomunk egy szelet kolbászt. Ha bazsalikomlevelet is használunk, ezt tegyük a tészta és kolbész közé!
- A kis négyzeteket a sütőlapra helyezzük, elég helyet hagyva közöttük.
- Körülbelül 10-15 percig aranybarnáraa sütjük.
- Egy rácson hűlni hagyjuk a falatokat. Langyosan vagy kihűlve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu