Az amerikai palacsinta ideális hétvégi reggelire vagy brunch-ra, a maradék pedig remek nassolnivaló napközben. Ez a kókuszos zabpalacsinta tej- és gluténmentes is, így a legtöbb étrendbe passzol. Tálaljuk amerikai módon juharsziruppal, vagy gyümölcskrémmel, gyümölcskompóttal stb.
Hozzávalók
- 2 tojás
- ½ csésze kókuszliszt
- ½ csésze zabpehely ( glutén-mentes, ha szükséges)
- 1 csésze kókusztej (nem konzerv)
- 1 tk sütőpor
- Reszelt citromhéj, opcionális
- Kókuszolaj
Elkészítés
- A tojást, zabpelyhet, lisztet, sütőport, kókusztejet sűrű, csomómentes masszává keverjük. Adjunk hozzá még kókusztejet, ha túl sűrű.
- Belekeverjük a citromhéjat.
- Ha időnk engedi, a tésztát 15-30 percig pihentetjük.
- Egy enyhén kiolajozott palacsinta serpenyőt felhevítünk, majd a tésztából kis halmokat pakolunk rá, amiket kör alakúra formálunk (használhatunk szilikon vagy fém palacsintaformákat).
- Körülbelül egy-két percig sütjük. Amikor a palacsinták felülete már nem nedves, megfordítjuk őket, és további egy percig sütjük.
- Kiszedjük őket egy tányérra, és megismételjük a sütést a maradék tésztával.
- A palacsintákat szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu