A karfiol curry egy klasszikus indiai étel, így rengeteg verziója létezik. Az alábbi verziót a kókusztej teszi különlegessé. A kókuszos karfiol curry vegán és egészséges is..
Hozzávalók
- 2 vöröshagyma, aprítva
- 1 cm gyömbér, reszelve
- 2 ek indiai curry paszta
- 1 konzerv kókusztej (400 ml)
- 1 konzerv aprított paradicsom (400ml)
- 1 fej karfiol
- 2 db burgonya
- 1 citrom leve
- 20 dkg spenót
Előkészületek
- A vöröshagymákat megpucoljuk, felaprítjuk.
- A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük.
- A krumplikat megpucoljuk, apró kockákra vágjuk.
- A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük.
- A karfiolt rózsákra bonjuk.
Elkészítés
- A hagymát kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a gyömbért majd a curry pasztát. Elkeverjük. Amikor illatos, felöntjük a kókusztejjel és paradicsommal, majd hozzáadjuk a karfiol rózsákat és a krumpli darabokat.
- 20-30 percig főzzük, akkor jó, amikor a krumpli puha, a karfiol kissé harapós.
- Lehúzzuk a tűzhelyről, sózzuk, borsozzuk. Belecsavarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a spenótot. Fedő alatt párolni hagyjuk 2 -3 percig.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk egy indiai menü keretében – de lehet egy könnyed főétel is basmati rizzsel tálalva.
- Barnarizzsel tálalva ideális méregtelenítésre, és passzol lisztmentes, vegán és egyéb diétás étrendekbe.
- Ha enyhén csípős curry pasztát alkalmazunk, akár gyerekek számára is tálalhatjuk, ugyanis a kókusztej enyhíti a fűszereket és édesebbé teszi az ételt.
- A fenti kókuszos karfiol curry egy autentikus indiai recept, amit könnyen meg lehet valósítani.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu