Az indiai ízekkel barátkozók számára a kókuszos halcurry egy ideális étel, ugyanis abszolút nem csípős vagy extrém, csupán aromás és zamatos. Ráadásul szuper egészséges is..
Hozzávalók
- 1 ek olaj (vagy ghee)
- 2.5 cm fahéjrúd
- 3 db szegfűszeg
- ½ tk mustármag
- 8 fenugreek (görögszéna) mag
- 5 db bors (fekete)
- 7 db curry levél
- ½ vöröshagyma aprítva
- 1 tk préselt fokhagyma
- 1 tk reszelt gyömbér
- ¼ tk kurkuma
- 1.5 dl kókusztej
- 1 tk friss citromlé
- 25 dkg fehér tengeri hal filé, falatokra vágva
Elkészítés
- A felmelegített olajban a fahéjat, szegfűszeget és a magokat megpirítjuk. Amikor a mustármag el kezd pattogni, hozzáadjuk a curry leveleket és a hagymát, puhára sütjük.
- Hozzáadjuk a fokhagymát és gyömbért, plusz egy kis kanálnyi vizet, egy percig kevergetjük.
- Megsózzuk, hozzáadjuk a kurkumát, majd felöntjük 1 dl vízzel, 7-8 percig rotyogtatjuk.
- Hozzáadjuk a kókusztejet, felforraljuk, 3 percig főzzük.
- Megkóstoljuk – ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Ha túl sűrű a szósz, adunk hozzá kevés vizet (akkor jó, ha krémes az állaga ).
- Belekeverjük a citromlevet, majd hozzáadjuk a haldarabokat – egymás mellé helyezve. Fedő alatt 5 percig pároljuk.
Tippek
- Tálaljuk párolt basmati rizzsel, naan kenyérrel, plusz legalább egy indiai zöldséges körettel és chutney-val.
- A halat ne főzzük túl!
- A kókuszos halcurry nem csípős, gyerekek számára is tálalható. Remekül passzol egy indiai menübe, továbbá egy egészséges étrendbe.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu