Ez a kókuszos gofri karamellizált ananásszal tejmentes diétába is passzol, és gluténmentes liszttel is elkészíthető. Ideális hétvégi reggelire vagy brunchra, de desszertként is tálalhatjuk egy kiadós leves után.
Hozzávalók
- 2 db tojás
- 1 csésze kókusztej (nem konzerves!)
- 1,5 csésze liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 evőkanál olaj
- 3 evőkanál cukormentes kókuszreszelék
- ½ ananász, 1 cm-es karikákra vágva
- Juhar- vagy agavészirup vagy méz
- Zöldcitrom leve
Elkészítés
- A tojásokat egy keverőtálban felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, kókusztejet és az olajat. Elektromos habverővel vagy kézi habverővel simára keverjük. Belekeverjük a kókuszt, majd 10 percig pihentetjük, ha időnk engedi.
- Közben elkészítjük a karamellizált ananászt. Az ananászt meghámozzuk, és a hús felét 1 cm-es karikákra vágjuk (a többit más receptekhez használjuk). Csutka kiszedővel kinyomjuk ki a középső, fás részt.
- Az ananászkarikákat egy tapadásmentes serpenyőbe tesszük, adunk hozzá néhány csepp citrom/lime levet, és megkenjük mézzel vagy sziruppal. Körülbelül 5 percig karamellizáljuk, majd megfordítjuk, és további 3 percig sütjük, amíg aranybarnák és ragacsosak lesznek. Melegen tartjuk őket.
- A gofrisütőt bekapcsoljuk. Amikor forró, beletöltünk egy merőkanálnyi tésztát és lezárjuk. A készülék használati utasításai szerint a gofrit aranybarnára és ropogósra sütjük. Ez kb 3-5 perc lesz, gofrisütőtől függően.
- A gofrit egy tányérra tesszük, majd a tésztából további gofrikat sütünk (a gép méretétől függően még kb 3 gofrit kapunk).
- A gofrit a karamellizált ananászkarikákkal és extra sziruppal vagy mézzel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu