A dhal vagy dal egy indiai lencsefőzelék, amit nap mint nap fogyasztanak az indiaiak. Rengeteg verziója létezik. Ez a kókuszos dhal egy Srí Lanka-i változat, amely kókusztejjel készül. Nagyon finom, vegán, egészséges és olcsó. Tálaljuk párolt basmati rizzsel vagy egy indiai menü keretében.
Hozzávalók
- 200 g vörös lencse
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál szárított curry levél
- 1 fahéjrúd
- 1 zöld chili, kimagozva
- 1 tk curry por
- ½ teáskanál só
- 1 konzerv kókusztej (400 ml)
- Tálaláshoz: ½ citrom leve, korianderlevél
Elkészítés
- A hagymát, fokhagymát és a chilit felaprítjuk.
- A lencsét folyó víz alatt addig öblítjük, amíg a tiszta víz folyik ki belőlük.
- A összes hozzávalót egy lábasba tesszük.
- A kókusz konzervdoboz segítségével kemérünk 400 ml vizet, amit a lábasba öntünk.
- Felforraljuk, lefedjük és alacsony hőfokon 30 percig rotyogtatjuk, rendszeresen átkeverve.
- Belekeverjük a citromlevet, és korianderlevéllel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu