A következő klasszikus waldorf saláta recept az egyik legnépszerűbb verzió Amerikában. Gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető, és ízlés szerint könnyen lehet változtatni is.
Hozzávalók
- 1 piros alma
- Fél csésze aprított dióbél
- Fél csésze vékonyan szeletelt zellerszár
- Fél csésze félbe vágott vörös szőlő
- 2-3 ek majonéz
- 1 ek frissen préselt citromlé
- Só, bors, salátalevél
Elkészítés
- A majonézt a citromlével egy tálban elkeverjük.
- Az almát gerezdekre vágjuk, magját és csutkáját kivágjuk. Durván feldaraboljuk, majd a majonézhez töltjük a szőlővel, dióval és zellerszál szeletekkel. Sózzuk, borsozzuk elkeverjük.
- A salátaleveleket egy tányéron vagy tálban elrendezzük, a majonézes salátával leöntjük.
Tippek
- Salátalevél: ideális a római saláta, ugyanis a majonézes darabokat a levélbe tudjuk csomagolni. Így akár parti falat vagy piknik étel is lehet.
- Majonéz: lehetőleg házi készítésű majonézt alkalmazzunk vagy kiváló minőségű készterméket.
- Ha nincs szőlő, mazsolát is lehet alkalmazni.
- Egészségesebb verzió: a majonézt helyettesítsük vagy kombináljuk görög joghurttal.
- A waldorf salátát klasszikusan sült pulykával fogyasztják az amerikaiak, különösen passzol maradék sült pulyka mellé, és egyéb hideg sültek köreteként.
- A klasszikus waldorf saláta késő nyáron, kora ősszel is népszerű grillezett húsok kisírőjeként.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu