A következő kínai zöldséges tofu szuper gyorsan összedobható. Lehet főétel vagy köret, továbbá egészséges és diétás is. A zöldségeket variálhatjuk..
Hozzávalók
- 1 ek földimogyoró olaj
- 1 kis fej brokkoli
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 vörös chili
- 1 csomag újhagyma
- 15 dkg szójabab
- 2 fej pak choi káposzta
- 25 dkg kemény tofu
- 1 és fél ek hoisin szósz
- 1 ek szójaszósz
- 3 dkg kesudió
Előkészületek
- A tofut lecsepegtetjük, szárazra töröljük, majd két tányér között valami nehezék segítségével kipréseljük.
- A brokkolit kis rózsákra törjük.
- A chili magokat és magházat kikaparjuk, a húst felaprítjuk.
- Az újhagymákat megtisztítjuk, felszeleteljük.
- A fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
- A káposztát negyedeljük.
- A tofut 2 centis kockára felvágjuk.
- A kesudiót megpirítjuk (zsiradék nélkül).
Elkészítés
- Egy wokban az olajat felforrósítjuk, a brokkoli rózsákat kb 5 percig magas hőfokon átsütjük, közben folyamatosan keverjük. Ha ragad, kevés vízzel felöntjük.
- Hozzáadjuk a chili és fokhagyma szeleteket, 1 perc múlva pedig az újhagymát, szójababot, káposztát és tofut. 3-5 percig sütjük, közben folyamatosan keverjük.
- Hozzáadjuk a hoisin szószt, szójaszószt és diókat. Elkeverjük.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk főételként egy vegán, vegetáriánus étrendben, köretként párolt rizs passzol hozzá.
- Vagy tálaljuk zöldséges fogásként egy kínai menü keretében.
- A pak choi káposzta helyettesíthető kínai kelkáposztával is – ezt vágjuk fel csíkokra.
- A szójabab lehet konzerv, friss vagy fagyasztott.
- A kínai zöldséges tofu nem csupán vegán, de szuper egészséges, diétás és fogyókúrás étel is. Remekül passzol egy egészséges étrendbe. Méregtelenítés alatt is fogyasztható.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu