Ünnepi és vendégváró vacsorák vagy ebédek után sokszor marad meg hús, amit könnyen fel tudunk használni egyéb ételekhez. Ha esetleg marad egy sült kacsából valami, szuper gyorsan tudunk egy isteni finom kínai kacsasalátát készíteni. Természetesen nyers kacsamellből is el lehet készíteni, csupán grillezzük vagy süssük meg serpenyőben a húst néhány percig.
Hozzávalók
- 1 kacsamell (grillezett vagy sült)
- 2 ek halszósz
- Fél zöldcitrom leve
- Fél narancs leve
- 1 chili (aprítva)
- 1 cm gyömbér (reszelve)
- Néhány csepp szezámolaj (opcionális)
Elkészítés
- Egy mini kézi habverővel elkeverjük a halkszószt, gyömbért, citrom- és narancslevet, hozzáadjuk a chili darabokat és a reszelt gyömbért ( tipp: a sütés által keletkezett szaftot is adjuk az öntethez!)
- A langyos kacsamellet vékonyan felszeleteljük. Zöldsalátán vagy párolt káposztán tálaljuk, majd leöntjük az öntettel.
Tippek
- Serpenyőben a kacsamellet bőrével lefelé süssük!
- Sült kacsa készítésénél érdemes előrelátónak lenni – azaz tegyük félre a melleket másnapra a kacsasalátához (de akár más ételekhez is)!
- A kacsasaláta hidegen és langyosan is fogyasztható, elő vagy főételként – vacsorára vagy ebédre. Azaz nagyon változatos étel.
- Egy kínai menü keretében is tálalhatjuk – még hidegen is.
- Hidegen remek piknikétel is lehet!
- Ha egy saláta levélben tálaljuk (pl jégsaláta) – kínai partikra, bulikra is remek fogás lehet.
- A kínai kacsasalátát ajánljuk mindazoknak, akik kedvelik a kínai ételeket. További
Kapcsolatos receptek
Zest.hu