Ez a kacsamell vérnarancs mártással tökéletes főétel különleges évfordulókra, ünnepekre, Valentin-napra a vérnarancs szezonban. Tálaljuk burgonyapürével, tésztával vagy rizzsel! Felszeletelve egy zöldsalátán is tálalhatjuk pl előételként egy ünnepi menüben.
Hozzávalók
- 2 szelet kacsamell filé
- 4 db vérnarancs
- 1 ek olaj
- 1 evőkanál vörösbor ecet
- ½ csésze csirke alaplé
- 1 tk méz
- Só, bors
Elkészítés
- Egy narancs levét kifacsarunk, és ráöntjük a kacsára. Legalább 2 órán át pácoljuk, egy éjszakán át is lehet.
- A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
- Éles késsel bevágjuk a kacsamell bőrét, ügyelve arra, hogyne vágjunk bele a húsba. Megsózzuk.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a kacsa bőrt körülbelül 7 percig ropogósra és aranybarnára sütjük.
- Közben meghámozunk két narancsot, és gerezdekre bontjuk – a fehér hártyát is eltávolíthatjuk, de nem muszáj.
- A kacsamelleket megfordítjuk, a húst kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vörösborecetet és az utolsó narancs levét, majd a serpenyőben keletkezett mártást egy fakanállal összekeverjük.
- A kacsát és a mártást egy tepsibe tesszük (vagy ha a serpenyőnk fedős és sütőálló, akkor azt használjuk), és a narancs gerezdeket a kacsa köré tesszük.
- Meglocsoljuk a mézzel, majd felöntjük a csirke alaplevessel, és frissen őrölt borssal meghintjük.
- Lefedjük és a sütőbe tesszük 15 percre.
- A húst egy tányérra kiszedjük és letakarva öt percig pihentetjük.
- Felszeleteljük, majd a mártással és narancs gerezdekkel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu