Ha valami szuper finom és tuti könnyű desszerttel szeretnénk befejezni egy nyári grillezett ezt a Juharszirupos grillezett ananász receptet érdemes kipróbálni. Tálaljuk fagylalttal (kókuszdió vagy zöldcitrom fagyi passzol mellé a leginkább, joghurttal tálalva pedig egy egészséges desszertet kapunk!
Hozzávalók
- ½ ananász
- 1 evőkanál juharszirup
- 1 teáskanál zöldcitrom kicsavart leve
- 1 teáskanál olvasztott kókuszdióolaj (opcionális)
- 1 evőkanál aprított pisztácia
- Tálaláshoz: juharszirup, fagylalt vagy juharsziruppal elkevert Görög joghurt
Elkészítés
- Az ananászt 2 cm-es szeletekre vagy gerezdekre vágjuk (nem kell meghámozni).
- Egy kis tálban a juharszirupot, a lime juice-t és az olajat elkeverjük, és ezzel jól bekenjük az ananászt.
- Az ananász szeleteket egy grillsütőn vagy grillserpenyőben (alacsony lángon / hőfokon) mindkét oldalon kb. 5 percig sütjük. Akkor jó, amikor a felülete karamellizálódik és kissé csíkos.
- Tálalás előtt juharsziruppal és zöldcitromlével meglocsoljuk, majd pisztáciával megszórjuk.
- Fagylalttal vagy joghurttal tálaljuk (ami lehet vegán is).
Kapcsolatos receptek
Zest.hu