A pikáns és különleges ízek kedvelőinek ajánljuk a következő desszertet. A chilis grillezett ananász nem csupán szuper finom, de tuti egyszerűen elkészíthető..
Hozzávalók
- Fél ananász
- 1 piros chili
- 10 dkg barna nádcukor
- 2.5 cm gyömbér, reszelve
- Fél deci rum
- Fél zöldcitrom reszelt héja
- Fél ek méz
- Vanília fagylalt
Elkészítés
- A chilit kettévágjuk, magtalanítjuk, kivágjuk az erét, majd felaprítjuk.
- Egy nehéz aljzatú lábasban felmelegítjük a rumot, cukrot, chili darabokat és mézet. 1-2 percig kevergetjük – amikor a cukor elolvadt és szirupot kapunk, lehúzzuk a tűzhelyről.
- Közben megtisztítjuk az ananászt egy ananász hámozóval vagy késsel, és 1 cm-e szeletekre felvágjuk. Forró grill serpenyőben vagy grillsütőn karamellizáljuk az ananász szeleteket.
- Tálalás előtt leöntjük a mázzal.
Tippek
- Vaníliafagyival tálaljuk.
- A fenti recept meglehetősen csípős, a chilit ezért redukáljuk, ha nem kedveljük a túl erős ételeket. Bár a csípősség mértéke a chili paprikától is függ.
- Fagyi nélkül vegán étrendbe is passzol.
- Gyerekek számára nem ajánlott!
- A chilis grillezett ananász remekül zár egy nyári grill-partit. Ideális egy dél-amerikai (pl mexikói, brazil, karib) vagy ázsiai menü végén.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu