A sült vagy grillezett oldalas mindig sikeres kerti partikon vagy bulikon. Ez a japán grillezett oldalas egy különösen jó recept, mert előre el lehet készíteni – a grillezés csupán 5 perc. Általában chili vagy Teriyaki szósszal tálalom, japán uborkasaláta kiséretében.
Hozzávalók
- 70 dkg sertés oldalas
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál Kikkoman szójaszósz
- 1 evőkanál japán rizsecet
- 3cm friss gyömbér
A mázhoz:
- 3 evőkanál Teriyaki szósz
- 1 evőkanál Kikkoman szójaszósz
- 1 evőkanál japán rizsecet
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál pirított szezámmag
Elkészítés
- Az oldalas csíkokat egy lábas vízbe tesszük, hozzáadjuk a szójaszószt, ecetet, fokhagymát és a gyömbért (mindkettő hámozva és egészben). Közepes lángon felforraljuk, lefedjük és lassan, alacsony hőfokon főzzük egy órán át. Lecsepegtetjük és kihűlni hagyjuk, majd grillezésig hűtőszekrényben tároljuk.
- A máz hozzávalókat (a szezámmag kivételével) egy kis lábasban elkeverjük. Lassan felmelegítjük és sziruppá redukáljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Szilikon ecsetet használva minden hús darabot alaposan bekenünk a mártással.
- Szezámmaggal megszórjuk őket, majd előmelegített grill sütőn vagy grill serpenyőben csíkosra sütjük.
- Melegen vagy lehűlve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu