A japán uborkasaláta egy különleges verzió, amely nem csupán japán ételek mellé passzol. Aránylag könnyen elkészíthető, és ideális maradék Nori felhasználásához..
Hozzávalók
- 1 kígyóuborka
- Fél tk tengeri só
- 1 ek szezámmag
- 35 ml japán rizsecet
- Fél tk nádcukor
- 1 dkg gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- Fél ek növényi olaj
- 1 nori lap
- 1 ek aprított koriander levél
Elkészítés
- Az uborkát megmossuk, hosszában félbevágjuk, és egy kiskanállal a magokat kikaparjuk. Az uborkát fél centis szeletekre felvágjuk, ezeket egy szűrőbe szórjuk, megsózzuk, és 1-2 órán keresztül csepegtetjük.
- Közben a szezámmagot megpirítjuk (olaj nélkül) és egy kis tálkába töltjük.
- A gyömbért és fokhagymát megpucoljuk, felszeleteljük, majd egy kőmozsárban durva pasztává zúzzuk vagy lereszeljük.
- Az ecetet elkeverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olajat és a fokhagymás pasztát. Elkeverjük.
- Az uborkákat papír kéztörlővel szárazra töröljük, egy tálalóba szórjuk. Megszórjuk a szezámmaggal, majd leöntjük az öntettel.
- A nori lapot 1×2 centis csíkokra szeleteljük, az uborkához adjuk. Elkeverjük.
- Tálalás előtt megszórjuk az aprított koriander levelekkel.
Tippek
- Tálaljuk japán vagy ázsiai sült húsok, halak mellé – de szuper grillezett húsok, halak kísérőjeként is.
- Nagyon jól passzol hamburgerbe is – vagy BBQ steak mellé egy szendvicsben.
- A japán uborkasaláta egy különleges verzió, így vendégváró alkalmakra ajánljuk leginkább. Mivel előre elkészíthető, így ideális parti vagy piknik étel lehet.
Kapcsolatos cikkek
- Uborkasaláta receptek
- Japán receptek
Zest.hu