Forró nyári estéken sokszor nem igazán kívánjuk a főtt ételt – különösen a levest nem. Viszont több folyadékra van szükségünk, mint általában, így egy adag hideg uborka leves kimondottan segíthet a szomjunk oltásában és a folydékbevételünkben. A leves nem csupán hűsítő hatású, de egy igazi vitaminbomba is! Elkészítése gyors és egyszerű..
Hozzávalók
-
2 kis uborka
-
15 dkg joghurt (zsírszegény)
-
5 dkg friss vagy fagyasztott zöldborsó
-
1-3ek mentalevél (apróra vágva)
-
1dl zöldségleves
-
Paprika, mentalevelek
Elkészítés
-
A zöldborsót pároljuk vagy főzzük meg 2-3 percig. Az uborkát reszeljük le és keverjük el a joghurttal, majd adjuk hozzá a zöldborsót, mentaleveleket és a zöldséglevet. Egy kézi turmixszal dolgozzuk el.
-
Borsozzuk meg, keverjük el, és pihentessük a hűtőszekrényben legalább 1-2 órát.
-
Díszítsük mentalevelekkel és paprikával.
Tippek
-
Pikánsabbá tehetjük 1 préselt fokhagymával – grillezett fokhagymával még érdekesebb ízt kapunk!
-
Tálaljuk zsemlével, vagy pirítóssal – de akár crostinivel vagy bruschettával is.
-
Előételként is kiváló egy nyári menüben.
-
Kecskejoghurttal méregtelenítésre is alkalmas.
-
Piknikekre öntsük át egy termoszba – frissessége nagyon passzol egy szabadbeli étkezéshez.
Az uborka leves egy egészséges leves, így kimondottan ajánljuk diétázóknak és fogyókúrázóknak és az egészséges táplálkozás híveinek!
Zest.hu