
A hátszín steak előnye, hogy roppant gyorsan elkészíthető. A következő hátszín kéksajtos spenóttal tálalva lesz különleges, amely 15 percen belül az asztalon lehet..
Hozzávalók
- 25 dkg spenót
- 1 ek görög joghurt vagy krémes joghurt
- 1 ek olaj
- 2 vastag szelet hátszín
- kb 5 dkg kéksajt
- 4 ek vörös portói
- Néhány csipetnyi frissen reszelt szerecsendió
Elkészítés
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A húst megsózzuk majd mindkét oldalon átsütjük – ennek ideje a kívánt állagtól függ (lásd steak tippek).
- Egy tányérra kivesszük a hússzeleteket- fóliával letakarjuk, kb 10 percig pihentjük, miközben a spenótot elkészítjük.
- A spenótot átmossuk, majd forró, enyhén sós vízben 2-3 percig blansírozzuk. Leszűrjük, alaposan kinyomjuk a szűrőn keresztül a vizet a levelekből.
- Visszatesszük a spenótot lábasba, hozzáadjuk a joghurtot, belereszeljük a szerecsendiót, belemorzsáljuk a kéksajtot. Elkeverjük, megkóstoljuk, sózzuk, borsozzuk. Lefedve melegen tartjuk.
- A serpenyőt felforrósítjuk, hozzáadjuk a kiszedett hússzeletek levét és a portóit. Sűrű mártássá redukáljuk.
- A hús szeleteket tálaljuk – leöntjük a mártással, majd spenótot szedünk rá, amire kéksajtot morzsálunk.
Tippek
- Köretként krumplipüré vagy főtt krumpli passzol mellé leginkább.
- Ehhez a recepthez csakis jó minőségű, lehetőleg érlelt, kb 2-3 cm vastag hátszín alkalmas, amit sütés előtt 1-2 órával vegyünk ki a hűtőszekrényből, hogy szobahőmérsékletre felengedjen!
- A kéksajt legyen sós – ideális a stilton vagy rokfort.
- A hátszín szelet spenóttal ideális gyors vacsora vagy hétvégi brunch – egy ünnepi menüben tökéletes főétel lehet.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu
