A halloumi és paradicsom saláta a mediterrán, pontosabban görög ízeket varázsolja az asztalunkra. Nagyon egyszerű és szuper finom – remek lusta, nyári estékre, vasárnapi ebédre..
Hozzávalók
- Fél lilahagyma
- 6-8 érett paradicsom
- 10 dkg grillezett paprika (sárga és piros)
- 1 maréknyi kapribogyó
- 1 maréknyi fekete olajbogyó
- 3 ek olívaolaj
- 30 dkg halloumi
- Bazsalikom levelek (lehetőleg görög)
- citromlé
Elkészítés
- A hagymát vékonyan felszeleteljük, forró vízben 1 percig áztatjuk, lecsepegtetjük.
- A paradicsomokat karikákra szeleteljük, egy tálaló edénybe elrendezzük őket.
- A grillezett paprikák héját lehúzzuk, vékony csíkokra felvágjuk.
- A paradicsomra szórjuk a hagyma és a paprika szeleteket, majd a kapribogyókat és olívákat. 2 ek olajjal leöntjük, sózzuk, borsozzuk.
- A sajtot 1 cm-es szeletekre vágjuk, majd grill sütőn mindkét oldalon 1-2 percig átsütjük. A sajt szeleteket a salátára helyezzük, a maradék olajjal meglocsoljuk, végül citromlevet csavarunk rá.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Főételként tálaljuk friss kenyérrel, zsemlével vagy pirítóssal, pita kenyérrel, így könnyed ebéd vagy vacsora lesz.
- Köretként ideális egy mediterrán menübe – különösen passzol grillezett halak, húsok mellé.
- A görög bazsalikom apróbb, mint az olasz, ízben is kissé eltér. Konyhakertben könnyen termeszthető. Zöldfűszerek termesztése>>
- Másnap a maradékkal töltsünk meg egy pita kenyeret – fantasztikusan gyors és egyszerű ebédet kapunk!
- A halloumi és paradicsom saláta nagyon finom és egészséges nyári saláta!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu