Ez a gyömbéres spenótos wok nagyon gyorsan elkészíthető, és kimondottan finom! Ideális köretként egy kínai menüben. Ki lehet egészíteni chilivel egy pikáns verzióhoz.
Hozzávalók
- 1 evőkanál földimogyoró olaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 cm ujjnyi friss gyömbér (finomra vágva)
- ¼ teáskanál só
- 75 dkg friss spenót (leöblítve)
- 1 teáskanál cukor
- ½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
- Magas hőfokon felhevítjük a wokot, és hozzáadjuk az olajokat.
- Amikor már füstölög, hozzáadjuk a gyömbért és a sót, és gyorsan kevergetjük néhány másodpercig. Ropogósra, de nem túl barnára sütjük.
- Hozzáadjuk a spenótot, és pár percig keverjük, hogy a gyömbérrel jól elkeveredjen.
- Amikor körülbelül harmadára fonnyadt a spenót, a cukrot és a borsot belekeverjük.
- Tovább kevergetjük még 3 vagy 4 percig.
- Egy szűrőn keresztül a felesleges folyadékot lecsöpögtetjük, majd egyből tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu