A következő grillsajt és nyári zöldség saláta különösen remek laza nyári ebédre, vacsorára vagy grill partikra. Tíz perc alatt összedobható..
Hozzávalók
- 25 dkg grillsajt (pl halloumi)
- Néhány csipetnyi szárított chilipehely
- 2 ek olívaolaj
- 1 cukkini
- 10 dkg ceruzabab
- 15 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg vegyes zöldsaláta levél
- 1 kis maréknyi bazsalikom levél
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 ek vörösborecet
- Pita kenyér
Elkészítés
- A ceruzababot forró vízben blansírozzuk, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
- A zöldsaláta leveleket egy tálba szórjuk. A paradicsomokat félbevágjuk, a salátára szórjuk.
- A cukkinit egy zöldségpucolóval csíkokká “hámozunk”.
- Előkészítjük a grillsütőt vagy grillserpenyőt.
- A cukkini szeleteket olajjal megkenjük, majd csíkosra grillezzük.
- A grillsajtot 6 szeletre felvágjuk. Megszórjuk chili pehellyel, majd mindkét oldalon csíkosra grillezzük (kb 1-1 perc).
- A salátához adjuk a babot, cukkinit, elkeverjük.
- A pita kenyeret átgrillezzük, miközben kikeverjük az öntetet: elkeverjük a maradék olajat, ecetet, belepréseljük a fokhagymát, hozzáadjuk az aprított bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk.
- A salátát 1-2 szelet grillsajttal leborítva, és szeletelt pitával tálaljuk.
Tippek
- Koktélparadicsom helyett bébi, fürtös paradicsom vagy hosszúkás paradicsom is jó.
- A vegyes saláta lehet vizitorma, rukkola, radicchio, bébi spenót keveréke – ezeket magunk is össze tudjuk állítani, de persze a előcsomagolt, zacskós zöldsaláta is megfelelő.
- A grillsajt és nyári zöldség saláta szuper lehet főétel lehet hétvégi brunch-ra, laza ebédként, vacsoraként – de köretként vagy előételként is tálalhatjuk egy grill-partin. Passzol diétás és egészségtudatos étrendekbe is.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu