Nyári grillezések egyik kedvelt zöldsége a spárga, hiszen 2-3 perc csupán a sütése. A következő grillezett spárga fetával különleges, mediterrán ízeket varázsol az asztalunkra. 10 perc alatt elkészíthető..
Hozzávalók
- 1 csomag zöldspárga (kb 25/30 dkg)
- 1 tk olívaolaj
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 5 dkg feta
- 1 tk római kömény
- 2 ek aprított mentalevél
- Fél citrom reszelt héja és kicsavart leve
Elkészítés
- A fetát egy kis tálba morzsáljuk, rászereljük a citromhéjat, majd belecsavarjuk a citrom levét.
- A római köményt olaj nélkül kissé megpörköljük (1 perc), miután kihűlt, a fetához adjuk.
- A menta levelit felaprítjuk, kimérünk 2 evőkanálnyit, ezt a fetához adjuk. Elkeverjük.
- A fokhagymát az olajba préseljük. Ezzel bedörzsöljük a spárga szárakat. Grillsütőn vagy grill serpenyőn csíkosra grillezzük.
- Tálalás előtt megszórjuk a citromos fetával, megborsozzuk – néhány darab mentalevéllel díszítjük.
Tippek
- Tálaljuk egy mediterrán jellegű menü keretében – lehet előétel vagy köret is.
- Remek parti-étel, különösen nyári vagy kerti partikon. A citromos feta előre elkészíthető, de tároljuk hűtőszekrényben!
- Ideális brunch lustálkodó hétvégéken – tálaljuk átmelegített vagy grillezett pitta kenyérrel vagy tortillába tekerve!
- Fontos, hogy a spárga friss legyen és ne grillezzük túl! Azaz maradjon kissé harapós.
- A grillezett spárga fetával nem csupán egy szuper gyors és egyszerű zöldséges étel, de egészséges is – fogyasztható vegetáriánus, diétás, karcsúsító és egészségtudatos étrendekben.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu