Amikor valamit sütünk a grillsütőn vagy a sütőben, érdemes extra zöldségeket grillezni, amelyeket későbbi ételekhez lehet alkalmazni. Ilyen pl. a paprika, padlizsán, a fokhagyma, amiket egy üvegben kb egy hétig lehet tárolni a hűtőszekrényben! Ez a grillezett paprikás és fokhagymás tészta rendkívül könnyen elkészíthető – a szósz összedobható, amíg a tészta rotyog a vízben. A tészta lehet glutén-mentes is, és tálalhatjuk reszelt parmezán vagy vegán sajttal is. Akik pedig nem tudnak hús nélkül élni, azok kiegészíthetik az ételt néhány prosciutto vagy sült pancetta darabbal. Tálaljuk ropogós salátával!
Hozzávalók
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 piros chili (opcionális)
- Só, bors
- Fél citrom leve
- Egy marék friss bazsalikomlevél
Elkészítés
- A paprikát, hagymát, a chilit (ha használjuk) és a fokhagymát ( mindent héjjal együtt) egy tepsibe tesszük, olívaolajjal lefújjuk, majd kb 30 percig puhára sütjük a sütőben vagy kb 15 percig a grillsütőn.
- Egy tálba tesszük őket, fedő alatt pihentetjük.
- A zöldségek héját eltávolítjuk, majd a húsukat egy konyhai robotgépbe tesszük. 4 fokhagyma gerezdből kinyomjuk a húsát, és hozzáadjuk a zöldség pasztához (a maradék felhasználható más ételekhez).
- Hozzáadjuk a bazsalikomleveleket, a citromlevet és kevés olívaolajat. Durva pasztává pürézzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Megkóstoljuk, és ha szükséges módosítjuk a fűszerezést.
- Közben a csomag utasításainak megfelelően megfőzzük a tésztát. Lecsepegtetjük és visszatesszük a lábasba. Belekeverjük a pasztát és alaposan összekeverjük.
- Melegen tálajuk, őrölt borssal és esetleg reszelt parmezánnal.
Kapcsolatos receptek