A grillezett kaliforniai paprika egy szuper alapétel levesek, mártások, krémek készítéséhez. A boltokban kapható konyhakész termékek is alkalmazhatók, de ezeknek egy jellegzetes mellékízük van, így érdemes házilag megsütni vagy grillezni egy nagy adag paprikát, amit le lehet fagyasztani későbbi ételekhez, vagy a hűtőben kb egy hétig tárolható. Ez a grillezett paprika és csicseriborsó leves is előre sütött paprikából készül, így 15 perc alatt összedobható. Az eredmény egy vegán, szuper egészséges, szénhidrátszegény, gluténmentes és tejmentes leves – tehát szinte minden étrendbe passzol. Tálaljuk pirítóssal vagy tésztával, rizzsel stb.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb sárgarépa
- 1 evőkanál sűrített paradicsompüré
- 1 tk szárított majoránna vagy oregánó
- 1 tk őrölt római kömény (elhagyható)
- 1 csipet chili pehely (elhagyható)
- 5 dl zöldség alapleves
- 1 konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
- 2 kaliforniai paprika grillezve vagy sülve (üveges is jó)
- 1 marék korianderlevél
- 1 tk almaecet vagy citromlé
Elkészítés
- A hagymát, fokhagymát és a sárgarépát apróra vágjuk.
- 2 evőkanál olívaolajat felhevítünk egy lábasban, és a hagymát 5 percig puhára dinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát és a sárgarépát (opcionálisan a chilipehelyet és római köményport is), majd további 5 percig főzzük.
- Adjuk hozzá az oregánót/majoránnát és a paradicsompürét. Néhány másodpercig keverjük, majd hozzáadjuk az alaplevest és a lecsepegtetett csicseriborsót. Tíz percig főzzük, amíg a sárgarépa megpuhul.
- Hozzáadjuk a grillezett paprikát, átmelegítjük és hozzáadjuk a korianderleveleket. Lekapcsoljuk a tűzhelyt.
- Bot-turmixszal krémessé pürézzük a levest.
- Kevés citromlével vagy almaecettel tálaljuk.
Kapcsolatos cikkek