A halloumi egy nagyon hasznos alapanyag vegetáriánus hamburgerek készítéshez, mivel az állaga kissé húsos és rágós. Manapság kör alakú pogácsákként is lehet kapni. Ez a grillezett halloumi, cukkini és paprika burger ideális nyári grillezésre, kerti partikra, bulikra. Hideg hónapokban használhatunk grill-serpenyőt.
Hozzávalók
- 1 piros kaliforniai paprika
- 2 vastag halloumi szelet vagy pogácsa
- 1 cukkini
- 1 fokhagyma, préselve
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál piros pesto
- Saláta levelek, mártás-szósz-chutney (elhagyható)
- Hamburger zsemle vagy zsemle (szükség esetén gluténmentes)
Elkészítés
- A paprikát félbevágjuk, a magjait eltávolítjuk.
- Zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk a cukkinit.
- Az olajat a fokhagymával összekeverjük.
- A paprika feleket és a cukkini szeleteket megkenjük a fokhagymás olajjal.
- A grillsütőt előmelegítjük, majd parázs felett vagy közepes hőfokon puhára és enyhén csíkosra sütjük a zöldségeket.
- Hozzáadjuk a halloumit is, pár percig csíkosra sütjük mindkét oldalon.
- Közben megpirítjuk a félbevágott zsemléket, és az alsó feleket megkenjük pestóval.
- Amikor a sajtszeletek csíkosak és a zöldségek megpuhultak, levesszük a grillről, és a pestos zsemle felekre helyezzük őket, rétegesen.
- Ízlés szerint leönthetjük pikáns szósszal vagy pesztóval és kiegészíthetjük salátalevéllel vagy savanyúsággal, chutney-val stb.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu