
A bárányborda kiválóan alkalmas nyári grillezésre vagy kerti partikra, ugyanis roppant gyorsan és egyszerűen elkészíthető! Továbbá a pácolás előre összedobható, így másra lehet koncentrálni. Ez a grillezett fűszeres bárányborda a klasszikus brit és közel-keleti fűszerezés fúziója. Az eredmény különleges és egyedi. Tálaljuk grillezett zöldségekkel, salátával, lepénykenyérrel vagy krumplipürével.
Hozzávalók
- 8 szelet bárányborda
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál római kömény
- ½ teáskanál chili pehely (opcionális)
- 1 evőkanál apróra vágott friss menta
- 1 evőkanál apróra vágott rozmaringlevél
- 1 gerezd fokhagyma, darálva vagy ½ ek fokhagymapor
- Őrölt bors, tengeri só
Elkészítés
- Egy tálban összekeverjük a citromlevet, római köményt, olívaolajat, mentát, rozmaringot, fokhagymát és a borsot.
- A báránybordákat egy lapos edénybe vagy fagyasztózacskóba tesszük, és leöntjük a fűszeres keverékkel. Legalább 30 percig pácoljuk a hűtőben (tovább is lehet).
- A grillsütőt vagy grillserpenyőt bekapcsoljuk.
- A báránybordákat kivesszük a hűtőszekrényből, és ízlés szerint megsózzuk.
- A szeleteket kb 2-5 percig mindkét oldalon megsütjük – attól függően, hogy mennyire átsülve kedveljük a bárányhúst (rose az ideális).
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
