A következő gombás töltött paprika nagyon egyszerűen elkészíthető, amely lehet köret vagy főétel is. Ráadásul egészséges és diétás is..
Hozzávalók
- 2 db kápia paprika
- 1 ek olívaolaj
- 1 csokor újhagyma
- 3 dkg fenyőmag
- 15 dkg gomba
- Tálaláshoz: 10 dkg kuszkusz, Fél tk harissa paszta (opcionális)
Elkészítés
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- Az újhagymát vékonyan felszeleteljük, a gombákat felaprítjuk.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, ebben a fenyőmagot, gombát és hagymát kb 5 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről.
- A paprikát megmossuk, megtöröljük, majd az egyik oldalát késsel hosszasan felvágjuk, úgy, hogy egy zseb keletkezzen. A magházat és ereket egy kiskanállal kikaparjuk.
- A paprikákat megtöltjük a gombás keverékkel, majd fogpiszkával szorosan átszúrjuk őket.
- A paprikákat óvatosan egy tepsibe helyezzük, majd a sütőben 15-20 percig átsütjük – akkor jó, amikor a paprika puha, kissé barnul.
- Közben a kuszkuszt egy keverőtálba töltjük, hozzáadjuk a harissa pasztát, majd felöntjük annyi forralt vízzel, hogy azt ellepje. Tányérral letakarjuk. Kb 10 perc múlva egy villával fellazítjuk.
- A paprikákat a kuszkusszal tálaljuk.
Tippek
- Főételként a harissás kuszkusz helyett tálalhatjuk kenyérrel, zsemlével is – különösen passzol mellé az arab kenyérlepény.
- Lehet köret is sült hús, kolbász mellé, különösen olyankor, amikor ezeket a sütőben készítjük.
- A gombás töltött paprika egy egészséges, diétás étel – passzol vegetáriánus, vegán, karcsúsító, méregtelenítő és egészségtudatos étrendekbe.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu