A következő gombás csicseriborsó ragu egy érdekes, vegetáriánus verzió, amely meglehetősen kiadós, ugyanakkor egészséges is. Ráadásul szuper egyszerűen összedobható, így ideális időszegény napokra..
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dkg szárított vadgomba (pl.porcini)
- 1 konzerv csicseriborsó (400 gr)
- 1 konzerv aprított paradicsom (400 gr)
- Néhány csipetnyi szárított chilipehely
- 1 kis maréknyi zöldpetrezselyem, aprítva
Elkészítés
- A hagymát felaprítjuk. A csicseriborsót lecsurgatjuk.
- A szárított gombát 1 dl forró vízzel leöntjük, 10 percig állni hagyjuk.
- Az olaj felforrósítjuk, ebben a hagymát megpuhítjuk. Belepréseljük a fokhagymát, 1-2 percig kevergetjük.
- A gombákat kivesszük az áztató léből, felaprítjuk, a hagymához adjuk. Felöntjük a gombalével és az aprított paradicsommal.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, chili pehellyel megszórjuk. 25-30 percig rotyogtatjuk.
- Tálalás előtt megszórjuk aprított zöldpetrezselyemmel.
Tippek
- Tálaljuk főételként egy vegán, vegetáriánus étrend keretében. Pita kenyér passzol mellé leginkább, de persze egyéb péksütemény is jó.
- Köret is lehet, különösen passzol mediterrán, arab fűszerezésű sült húsok, halak mellé.
- A gombás csicseriborsó ragu nem csupán roppant egyszerű ebéd, vacsora vagy brunch lehet – de egészséges, diétás, méregtelenítő és karcsúsító étrendek keretében is fogyasztható.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu