A cékla nagyon egészséges, amit gyerekek is kedvelnek. Ez a fokhagymás és kakukkfüves sült cékla nagyon könnyen elkészíthető, különösen, ha bio céklát használunk, amit meg sem kell hámozni. Fogyaszthatjuk köretként vagy felhasználható salátákhoz, tésztákhoz, lepényekhez, mártásokhoz, levesekhez vagy mártogatósokhoz is.
Hozzávalók
- 50 dkg nyers bébi cékla
- 10 gerezd fokhagyma, hámozatlanul
- 5 szál friss kakukkfű
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- Ha a cékla bio, akkor csak alaposan átdörzsöljük víz alatt, azaz nem kell meghámozni. Ha nem bió, akkor meghámozzuk.
- A céklák gyökeres részét levágjuk, majd a gumókat gerezdekre szeleteljük.
- A gerezdeket egy tepsibe szórjuk, hozzáadjuk a kakukkfű szálakat, és meglocsoljuk az olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük.
- A tepsit alufóliával lefedjük, és kb 30 percig puhára sütjük. A fokhagyma gerezdekkel tálaljuk (a húsát kinyomjuk a héjából).
Kapcsolatos receptek
Zest.hu