Hazánkban az egyik legkedveltebb leves a frankfurti leves, amely káposztával, burgonyával és virslivel készül. A gyerekeim imádják, de ha nincs káposzta vagy krumpli a kamrámban, vagy nagyon kevés időm van vacsorát főzni, ezt a szuper egyszerű frankfurti levest akkor szoktam elkészíteni, és mini tészta formákkal (például karikák, betűk, csillagok stb.) vagy kenyérrel tálalom. A leves így 15 perc alatt kész van.
Hozzávalók
- 7.5dl csirke alapleves
- 2 közepes sárgarépa
- ½ zellergumó (vagy 1 karalábé)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 10 dkg fagyasztott zöldborsó
- 10 dkg fagyasztott zöldbab
- 4-6 szál frankfurti virsli
- 1 teáskanál almaecet
Elkészítés
- A sárgarépát és a zellert megtisztítjuk, majd kockára vágjuk.
- Egy lábasba öntjük a csirkehús alaplevest, hozzáadjuk a sárgarépát, fokhagymát, zellert és a babérlevelet. Felforraljuk, és körülbelül 10 percig főzzük, amíg a sárgarépa megpuhul.
- Közben a virsliket 2 cm-es darabokra vágjuk, és a babok végét levágjuk. Ezeket a borsóval együtt a leveshez adjuk, és 5 percig főzzük.
- Tálalás előtt eltávolítjuk a babérlevelet és belekeverjük az ecetet.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu