A következő bableves recept nagyon könnyen elkészíthető, továbbá szuper egészséges, és kiadós is. Az egyszerű bableves ideális hűvös estéken, vagy méregtelenítés alatt.
Hozzávalók
- 5 ek olívaolaj
- 1 sárgarépa, aprítva
- 1 szál zellerszár
- 1 vöröshagyma
- Fél póréhagyma
- 40 dkg barna bab (borlotti)
- 1 maréknyi petrezselyem zöld
- 1.5 L zöldségleves
- 3 db kisebb fürtös paradicsom
- 1 szál kakukkfű
- 1 gerezd préselt fokhagyma
- 1 maréknyi zellerszár levél
Elkészítés
- A babot előző éjjel beáztatjuk.
- A hagymát felaprítjuk, répát, póréhagymát, paradicsomot durván feldaraboljuk.
- A petrezselymet felaprítjuk, a zellerszárat felszeleteljük.
- Az olívaolajat felmelegítjük, a hagymát, répát, zellerszárat és póréhagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a babot és petrezselyem zöldet, átkavargatjuk.
- Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsomot és kakukkfüvet. Felforraljuk, majd fedő altt, alacsony hőfokon kb egy órán át rotyogtatjuk.
- Zellerszár levéllel megszórva tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk toast kenyérrel vagy ropogós crostini szeletekkel.
- Az egyszerű bableves nem csupán vegán, de szuper egészsége is, így remek téli napokra, vagy betegeskedés alatt. Szuper egészséges is, ajánlatos egy egészséges étrend keretében fogyasztani.
- Mivel vegán, méregtelenítés alatt is fogyasztható, továbbá a legtöbb diétás étrendbe is passzol.
- Elkészíthető konzerv babbal is, így még egyszerűbb az étel.
- Húst kedvelők kiegészíthetik sült szalonna csíkokkal vagy kolbász szeletekkel,úgy kiadósabb lesz, de kevésbé egészséges is.
- Az egyszerű bableves tényleg nagyon egyszerűen elkészíthető!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu