A következő édeskömény és zeller saláta szardella öntettel készül, amely valójában különlegessé varázsolja. Tipikus Jamie recept, ugyanis roppant gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ugyanakkor a szokásostól kissé eltér..
Hozzávalók
- 1 konzerv szardella (olajos)
- 1 citrom
- 1 nagy édeskömény
- 1 fej zellerszár (gumója)
- Olívaolaj, só, bors
- 1 maréknyi kaporlevél
Elkészítés
- A citromot egy kis üvegtálkába kicsavarjuk.
- Kb 8 szelet szardellát lecsurgatunk, hosszú, vékony csíkokra szeleteljük, majd a citromhoz adjuk. 10 percig marináljuk.
- Közben az édeskömény torzsát levágjuk, vékony szeletekre felvágjuk vagy legyaluljuk.
- A zellerszárnak levágjuk a leveleit, félretesszük. A szárakat levágjuk, úgy, hogy a gumó egészben maradjon. A gumó végét levágjuk, eldobjuk. A gumót felszeleteljük vagy legyaluljuk.
- Egy tálban elkeverjük a felszeletelt zöldségeket és leveleket, az aprított kaprot, majd leöntjük a citromos szardellával. Jól elkeverjük, ízlés szerint sózzuk, borozzuk.
Tippek
- Tálaljuk köretként grillezett halak mellé.
- Feltétlenül kóstoljuk meg mielőtt megsózzuk, ugyanis a szardella meglehetősen sós.
- Főétel is lehet crostinin vagy pita kenyérbe töltve, tortilla tésztába tekerve.
- Ideális diétás, fogyókúrás és egészségtudatos étrendekbe.
- Az édeskömény és zeller saláta receptje Jamie Oliver legújabb könyvéből (Jamie’s Great Britain) származik, amit kissé módosítottunk.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu