Ezek a diós-körtés muffinok gluténmentes lisztből készültek, de ha nem gond a glutén, akkor használhatunk normál termékeket is. Az édesszájúak adhatnak a recepthez több cukrot (különösen, ha a körte nem elégé érett), vagy sütés után megkenthetik a muffinokat juharsziruppal. Ideális ősszel reggeli kávé mellé vagy délutáni tea, forralt bor kisérőjeként.
Hozzávalók
- 1 csésze zabpehely
- 1 csésze teljes kiőrlésű liszt vagy gluténmentes liszt
- 2 tk sütőpor
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- 1 tk fahéj
- ½ teáskanál gyömbérpor
- ½ csésze muscovado cukor (vagy több ízlés szerint)
- 2 kis tojás, enyhén felverve
- 1 csésze növényi tej (zab, mogyoró, mandula stb.)
- 4 evőkanál olaj
- 1 tk vanília kivonat
- ½ csésze finomra vágott dió
- 1 csésze meghámozott és apróra vágott körte
Elkészítés
- A sütőt 190 C fokra előmelegítjük.
- Egy nagy tálban a lisztet, zabpelyhet, sütőport, szódabikarbónát összekeverjük. Belekeverjük a fűszerporokat és a cukrot.
- Egy kis tálban összekeverjük az olajat, vaníliát, tejet és a tojást, majd a lisztes keverékhez öntjük. Összekeverjük, majd beleforgatjuk a felaprított körtét és a diót.
- A masszát szilikon muffin formákba vagy papírkosárkákkal bélelt muffin sütőformába kanalazzuk.
- Kb 20 percig sütjük, amíg a muffinok aranybarnák lesznek.
- A muffinokat kiveszük a sütőformából, és egy rácson hűlni hagyjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu