Ez a diétás sütőtök és karfiol curry egy igazán melegítő és laktató étel, pedig egy adag kevesebb, mint 25 kCal/100g tartalmú! Fél órán belül tálalható, főleg ha kuktában fűzzük. Barnarizzsel tálaljuk.
Hozzávalók
- 10 spricc olajspray (10 kCal)
- 100 g vöröshagyma (35 kCal)
- 3 gerezd fokhagyma (16 kCal)
- 200 g póréhagyma (44 kCal)
- 100 g gomba (13 kCal)
- 1 evőkanál curry por (44 kCal)
- 750g sütőtök (240 kCal)
- 400 g karfiol (112 kCal)
- 400 g paradicsom konzerv (100 kCal)
- 800 g zöldség alapleves (16 kCal)
- Só, bors
Elkészítés
- A hagymát, fokhagymát és a póréhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A gombát és a karfiolt durván felszeleteljük. A tököt meghámozzuk és kockákra vágjuk.
- 10-et spriccelünk az olajjal a kuktába vagy egy lábasba, majd közepes lángon, kevergetve, puhára sütjük a hagymát és a fokhagymát, majd a póréhagymát és a gombát.
- A curryport a sütőtökkel, karfiollal és a paradicsom konzervvel együtt a kuktába vagy lábasba tesszük, kissé átkeverjük.
- Feljebb állítjuk a hőfokot, és hozzáöntjük az alaplevest. Jól összekeverjük, lefedjük, majd és 10 percig nyomás alatt főzzük a kuktában, a lábasban pedig kb 25-30 percig, amig a zöldségeke megpuhulnak.
- Levesszük a fedőt, megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Korianderrel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu