A káposztaleves már évtizedek óta a fogyókúrák egyik alapétele. Ez a diétás káposztaleves két különböző káposztával készül, és annak ellenére, hogy 1 dl csupán 20 kalóriát tartalmaz, kimondottan laktató is. Kuktában 10 perc alatt elkészül, lábasban főzve kb 30 perc.
Hozzávalók
- 10 pumpa olajspray (10 kCal)
- 2 gerezd fokhagyma (9 kCal)
- 175 g hagyma (61 kCal)
- 300 g zellerszár (21 kCal)
- 200 g burgonya (150 kCal)
- 1 g kömény (3 kCal)
- 0,5 g szárított oregánó (2 kCal)
- 320 g kelkáposzta (77 kCal)
- 320 g fejes káposzta (90 kCal)
- 1 L zöldség alapeves (20 kCal)
Elkészítés
- Meghámozzuk és apróra vágjuk a fokhagymát és a hagymát.
- A zellert és a burgonyát megtisztítjuk, majd felaprítjuk. A káposztát megmossuk és felszeleteljük.
- Az olajat a kuktába vagy lábasba permetezzük, majd közepes lángon megpuhítjuk a fokhagymát, hagymát és a zeller darabokat.
- Hozzáadjuk az oregánót, majd a burgonyát és a káposztát.
- Felöntjük az alaplevessel. Kevergetve felforraljuk.
- Kuktában készítve: lefedjük és nyomás alatt 10 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
- Lábasban készítve: lefedjük, és alacsony hőfokon 25-30 percig rotyogtatjuk.
- Ha diétánk megengedi, kevés tejföllel vagy joghurttal (vagy almaecettel) és friss péksüteménnyel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu