Alkohol mellé nagyon jól passzolnak a diók és a mogyorók, akár nyersen, akár édesítve, fűszerezve stb. A currys kesudió egy ázsiai változat, nagyon finom koktélok vagy sör kisérőjeként. Elkészítése roppant gyors és egyszerű, kezdők számára sem lehet nagy kihívás. Remek parti snack..
Hozzávalók
- 2 ek mogyoróolaj
- 2 ek aprított fokhagyma
- 20 dkg kesudió
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek curry por
- ½ tk Kínai ötfűszer keverék
- Só, bors
Elkészítés
- 140 C fokra állítsuk be a sütőt.
- A wokot a tűzhelyen melegítsük fel, amikor forró, öntsük bele az olajat. Forró olajban 30 másodpercig megpirítjuk a fokhagymát és a kesudió beleket. Hozzáadjuk a szójaszószt, és kb 2 percig tovább sütjük, addig, amíg a szójaszósz elpárolódik.
- Hozzáadjuk a curryport, ötfűszer keveréket, sót, borsot, és jól elkeverjük. Átöntjük egy tepsibe, és 15-20 a sütőben világosbarnára sütjük.
- Kihűlve tálaljuk.
Tippek
- Ideális parti falat, remekül passzol egy ázsiai jellegű parti menübe.
- Fogyasszuk sör vagy pezsgő mellé.
- Aperitif mellé is tálalhatjuk egy kínai vacsora elején, vagy snack-ként egy vendégváró italozás, grillezés keretében.
- Ideális szilveszteri rágcsálnivaló.
Zest.hu