A csirkemáj nagyon jól passzol a marhahúshoz (például bolognai szószban), ezért nem csoda, hogy a hamburgerként is finom. Ez a csirkemájas hamburger tálalható szokás szerint – zsemlében és/vagy sült krumplival és salátával stb.
Hozzávalók
- 45 dkg darált marhahús
- 20 dkg bio csirkemáj
- 1 kis vöröshagyma, meghámozva és apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, aprítva
- 1 evőkanál rozmaring levél
- 1 evőkanál kakukkfű levél
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál só
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát egy kis konyhai aprítóba tesszük. Apróra pürézzük, majd hozzáadjuk a fűszernövényeket és a májat. Addig pürézzük, amíg sűrű pasztát kapunk.
- A darált marhahúst egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a májas pasztát, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
- Körülbelül 30 percig pihentetjük, ha időnk engedi.
- A keveréket 6 egyenlő részre osztjuk, majd pogácsákat formálunk belőle. (Ha a keverék nem áll össze megfelelően, adjunk hozzá kevés lisztet vagy csicseriborsólisztet, tojást vagy őrölt lenmagot).
- Serpenyőben vagy grillen körülbelül 5 percig sütjük mindkét oldalon.
- Ízlés szerint feltétekkel, körettel, zsemlével tálaljuk stb.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu