Ez a csirke és édesburgonya curry spenóttal egy nem túl csípős egytálétel, amit gyerekek is szívesen fogyasztanak. Természtesen lehet adni hozzá egy kis chiliport, vagy találhatjuk szeletelt, friss chilivel. Főtt rizzsel vagy lapos kenyérrel és zöldsalátával tálaljuk.
Hozzávalók
- 8 db also és felső comb
- 2 evőkanál növényi olaj
- 1 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ piros paprika
- 1 tk őrölt római kömény
- ½ teáskanál őrölt kurkuma
- ½ teáskanál fűszerpaprika
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 darab fahéj (elhagyható)
- 1 nagy paradicsom
- 1 nagy édesburgonya
- 100 g bébispenót
Elkészítés
- Egy nagy, mély serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és 5-8 percig megsütjük benne a csirkecombokat mindkét oldalon.
- Közben előkészítjük a zöldségeket: a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot durván felaprítjuk.
- Amikor a csirkecombok szép világosbarnák, egy tányérra kiszedjük őket.
- A serpenyőbe szórjuk a hagymát és a fokhagymát, majd puhára sütjük. Hozzáadjuk a fűszereket, keverjük egy percig, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a felaprított paradicsomot. Pár percig kevergetve főzzük.
- Visszatesszük a csirkét, és öntünk hozzá annyi forrásban lévő vizet, hogy a csirkét teljesen ellepje. Sózzuk, borsozzuk.
- Felforraljuk, lefedjük majd 30 percig alacsony hőfokon főzzük.
- Az édesburgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és a curryhez adjuk. További kb 25 percig puhára főzzük.
- Egy sűrű mártást kapunk – ha nem, akkor vegyük feljebb a hőfokot, és vegyük le a fedőt. 5-10 percig főzzük, amíg besűrűsödik a mártás.
- Hozzáadjuk a spenótot. Fedő alatt 2 percig főzzük. Egy-két percig pihentetjük, majd tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu